Podle odborníků v posledních dnech celkově na internetu převzal vedení Zeman a jeho negativní kampaň, na Facebooku ale (a to nejen v počtu fanoušků) vede Karel Schwarzenberg.

Právě na sociální síti Facebook se do debat zapojuje i řada lidí z Pelhřimovska.

Miloše Zemana podporuje na Facebooku například Václav Háva z Pelhřimova. „K jeho podpoře se otevřeně hlásím i na této sociální síti. Je mi sympatický hlavně tím, že je, na rozdíl od Karla Schwarzenberga, opravdu Čech," vysvětlil Háva.

Ten neváhá kromě „zvedání palců" svůj názor vyjádřit i v diskuzích. „Nedávno jsem se Miloše Zemana zastal v jedné facebookové debatě a příznivci Karla Schwarzenberga mně pěkně vyčinili. Já jsem si z toho ale nic nedělal a ještě jsem jim tam zvednul palec," usmál se Václav Háva.

Naopak Karla Schwarzenberga podporuje například Simona Vaňková ze Žirovnice. „Je rozumný, reprezentativní a umí vystupovat, kdežto Zeman je arogantní," řekla Vaňková s tím, že řadu informací o Schwarzenbergově rodině či životě sdílí a  pro jeho podporující články či videa také „zvedá palec".
Občas přidá i svůj názor. „Ale zapojovat se pak do diskuzí mi přijde zbytečné, protože jsou většinou negativní," dodává Simona Vaňková.