Celkový součet ze všech 45 kasiček, které koledníci během uplynulé mrazivé soboty nosili na krku, je konkrétně 205 542 korun. „Už po loňském sčítání peněz z kasiček jsme měli takový sen, pokořit při další Tříkrálové sbírce částku dvě stě tisíc korun a ono se nám to povedlo," řekla s nadšením ředitelka Farní charity Kamenice nad Lipou Jitka Koubová, která měla na starost pořádání této sbírky i v jihočeské Nové Včelnici a Deštné.

Výtěžek Tříkrálové sbírky na Kamenicku ale roste téměř každým rokem. „Řekla bych, že Kamenici jsme prošli důkladněji. Výtěžek byl ale taky vyšší díky nové skupince místních lidí v Křeči a vůbec poprvé šli koledníci také v Deštné. Lidé ale určitě byli vstřícnější," přemýšlela Jitka Koubová, díky čemu je výtěžek z letošní sbírky větší.

Vybrané peníze, konkrétně 95 procent, půjdou na podporu zkvalitnění tamní charitní pečovatelské služby a zbylých pět procent na pomoc osobám v tíživé životní situaci. „Letos bychom chtěli v Kamenici rozjet projekt, díky kterému by se uživatelé našich služeb alespoň jednou měsíčně setkávali. Připravili bychom pro ně různé přednášky, besedy, tvoření a třeba i nějaký výlet, takže některé peníze půjdou i tam," prozradila Koubová.

Kvůli mrazům, které v sobotu 7. ledna panovaly po celém okrese, v Pelhřimově a některých okolních obcích sbírku odložili. Tři králové tedy od pelhřimovské fary vyjdou až tuto sobotu, tedy zítra v 9 hodin. „Více než v polovině obcí kolem Pelhřimova už koledníci chodili. V dalších obcích a i v Pelhřimově budou chodit v sobotu a v neděli," uvedla Michala Krejčí z pelhřimovské Charity.