První fáze budování areálu počítá s výstavbou tří univerzálních průmyslových hal, které budou určeny pro lehkou výrobu 
a skladování. Investorem je pražská společnost CSPPark Network, hotové prostory bude pronajímat zájemcům.

Realizace první fáze budování nového průmyslového areálu je naplánována na období 2016 až 2018. Jak zmínil starosta Vystrkova Jaroslav Pospíšil, zastupitelé i obyvatelé obce o záměru vědí. „Informaci jsme vyvěsili a občany, kteří žijí v blízkosti dotčeného území, jsme ještě navíc obeslali," uvedl Pospíšil.

Stavba průmyslového areálu je v souladu s územním plánem Vystrkova z roku 2012. Starosta podotkl, že zástupci obce jsou podle dohody vždy účastníky jednání s investorem. „Chceme si pohlídat, co se v areálu děje. Budeme mít slovo i ve fázi, kdy investor bude jednat s případnými nájemci prostor," zdůraznil Pospíšil.

Za hlavní pozitivum, které zóna přinese, starosta označil nová pracovní místa. Předpokládá se, že po první fázi výstavby průmyslového areálu vznikne zhruba čtyři sta pracovních míst. „Původně se debatovalo o tom, že by tu stálo obchodní centrum, což by podle mého názoru obci neprospělo. Ani z hlediska nových pracovních míst. Nakonec jsme rádi, že došlo 
k přehodnocení plánů. Práci tu budou moci najít jak Vystrkovští, tak i třeba Humpolečtí, kteří to nemají daleko," přemítal Pospíšil.

Stejně jako vystrkovský starosta, tak i starosta Humpolce Jiří Kučera vidí hlavní přínos průmyslového areálu v nových pracovních místech. „O tomto záměru nemáme jako město detailnější informace, protože k tomu není ani důvod, jde o katastr jiné obce. Vnímám jej ale spíše pozitivně, jedná se o rozvoj území, který přinese investice, a hlavně pracovní místa 
i pro naše občany," podělil se o svůj názor Kučera.

Nový areál by měl zahrnovat výrobně-skladovací prostory, rozhodně se nepočítá
s technologicky náročným užitím hal, například s provozem lakovny, se skladováním nebezpečných látek nebo se zpracováním odpadů.

S provozováním nového průmyslového areálu bude spojena také intenzivnější doprava a hluková zátěž. Co se týče navýšení frekvence dopravy, projekt počítá s tím, že se projeví hlavně v místě napojení vozovky z budoucího areálu
a silnice I/34 a dále dálnice 
D1. Ulehčit situaci by měl kruhový objezd, který vznikne 
v místě dnešního napojení sjezdu z dálnice na silnici I/34. Na kruhový objezd bude napojena i silnice do Vystrkova.

Vzhledem k tomu, že v blízkosti areálu jsou domy, je 
v plánu i postavení protihlukové stěny, a to konkrétně 
v severozápadní části průmyslové zóny. „Doprava naroste, ale nemělo by jít o dramatický nárůst. A hluk ze zóny by se k nám do obce neměl dostat. Navíc jsou navržena patřičná opatření," zmínil vystrkovský starosta Pospíšil.

Nová průmyslová zóna bude stát na pozemcích, které 
investor odkoupil od soukromých vlastníků. Budování 
vystrkovského průmyslového areálu bude v budoucnu pokračovat v dalších fázích, a to zřejmě stavbou čtvrté haly 
v severovýchodní části území a rozšiřováním některých hal postavených v první fázi záměru.