Akce, která nikdy neměla pevný řád, pevné datum, ani velkou publicitu, se však koná již dlouhá léta a potěšila mnohé generace příznivců mokrého sportu.


Klíčem se otočí pod Malou přehradou


Na starost si ji povětšinou brali vodáci ze Želiva či Červené Řečice. Přátelský happening na vodě obvykle začíná pod Malou přehradou v Želivě, ovšem dá – li elektrárna i dostatek vody v přehradě „Velké“ Sedlické, lze bez problémů vyrazit už od staré elektrárny pod Sedlicí. Za velmi volného tempa umožňujícího kolektivní zábavu se dopluje do první občerstvovací stanice v Želivě. V místním hostinci na břehu řeky je pro vodáky vždy vyhrazeno místo.


Grand finále v Tuklekách


Plavba pro většinu končí na jezu u Tuklek, kde se vodácká bujarost projevuje v plné parádě. Jezu už se nikdo nebojí a u rozdělaného ohně na břehu se pomalu začnou množit promočení pokušitelé, které jez zaskočil a nebo se v rámci jarní očisty dobrovolně ponořili do studené vody.


U napíchnutých špekáčků a ostatních dobrot se pak diskutuje, vzpomíná na ty, kteří už brázdí vody nebeské a samozřejmě raduje z pobytu na vodě a čerstvém vzduchu.


Zábava pak většinou nekončí a pokračuje se u country Na Kocandě v Želivě.