Lidovci však kvůli úternímu zásahu policie v jeho kanceláři na brněnském magistrátu odvolali jeho dnešní schůzku s prezidentem Milošem Zemanem.

Hladík ve středu nechtěl ohrožení své nominace komentovat. Na dotaz ČTK, zda se nominace vzdá, neodpověděl. "Musím zdůraznit, že nejsem v pozici obviněného ani obžalovaného, není proti mně vedeno trestní řízení. Policisté chtěli informace týkající se trestné činnosti, nicméně zdůrazňuji, že ta se netýká mě," uvedl.

Místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík.
Náměstek Hladík o kauze privatizace domů v Brně: Nejsem obviněný, ani obžalovaný

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka ve středu uvedl, že spolupráce s policií v pozici svědka by neměla nikoho diskvalifikovat z politiky či vyřadit z pozice kandidáta na ministra. O den dříve však označil za důležité, aby KDU-ČSL zastupoval ve vládě člověk, který nebude zatížen žádnou pochybností či mediální kauzou. Záležitost chce vyřešit rychle.

Razie na magistrátu v Brně kvůli kauze s byty.
Razie kvůli privatizaci domů v Brně: prohledávali kancelář náměstka Hladíka

Policie v úterý zasahovala v Brně na několika místech, a to na bytovém odboru magistrátu, u Hladíka v kanceláři, ale také na radnicích Brno-Černovice a Brno-sever. Byli také v městské černovické pískovně nebo u místostarosty Černovic a jednatele pískovny Jiřího Hasoně. Policisté poté zahájili trestní stíhání sedmi lidí a dvou firem, a to pro účast na organizované zločinecké skupině, podplácení či legalizaci výnosů z trestné činnosti.