Žádosti o koupi zmíněných parcel budou přijímat od úterních osmi hodin ranních pracovníci pacovského městského úřadu. Ti, kteří mají o parcely zájem, mohou zavítat konkrétně na podatelnu do kanceláře 1.12, která sídlí v budově pacovského zámku.

Podle starosty Pacova Lukáše Vlčka budou aktuálně nabízené parcely rychle rozebrané. „Víme o větším počtu zájemců. Myslím si tedy, že vyprodáme všechny parcely najednou,“ přemítal Vlček.

Eliška Dolejšová, Mysletín, 27. 12. 2017, 3 600 g
Podívejte se na miminka narozená na Pelhřimovsku

Při rozdělování jednotlivých parcel bude tedy platit pravidlo, kdo dřív přijde, ten dřív mele. „Máme stanovená určitá pravidla. Bude-li více zájemců, než kolik máme momentálně volných parcel, tak bude určovat prioritu pořadí. Nešli jsme formou obálkových metod, ale ten, kdo o parcelu dříve zažádá, bude mít větší možnost, že ji dostane. O udělování parcel pak budeme ještě jednat,“ doplnil pacovský starosta.

Prozradil také, že o parcely mají lidé velký zájem i přes rok. „Proto připravujeme i další etapy a další výstavby, abychom dokázali uspokojit poptávku, která po parcelách a stavbě rodinných domů v Pacově je,“ informoval Lukáš Vlček.

Zájem o stavbu rodinných domů v Pacově měli nejen tamní obyvatelé už i v předchozích letech. „Výrazně velký zájem o parcely registrujeme dlouhodobě. Například jen za dobu mého působení ve funkci starosty města Pacova jsme tu vybudovali a takto prodali takových padesát parcel,“ pochvaloval si Vlček.

Na stavbě sedmi parcel v lokalitě Nad Sídlištěm Míru začali dělníci pracovat minulý rok na jaře, hotovo měli na podzim.
Nové parcely o různých velikostech vyjdou na 605 koruna za metr čtvereční včetně DPH.

Průvod tří králů prošel Kamenicí nad Lipou.
Tři králové na některých místech letos zažili premiéru

V již zmíněné lokalitě město vlastní pozemky, kde je místo na téměř sto parcel. „V dnešní době jich je tam zhruba dvacet i s těmito nově vybudovanými. Máme tam relativně velkou kapacitu na řadu let dopředu. Naše investiční aktivity tedy budou směřovat především do lokality Nad Sídlištěm Míru,“ prozradil Vlček s tím, že momentálně dokončují další etapu projektové dokumentace.

„Když to půjde dobře a budeme na to vidět finančně, tak se stavbou dalších parcel začneme ještě letos, ale to nemohu zaručit,“ ukončil Vlček.