Zároveň s betonáží pokračují rozvody chlazení, vzduchotechniky, ústředního topení a kabeláže elektra. Hrubé rozvody budou dokončené do první poloviny března. Cena stavby překročí sedm set milionů korun.

„Propojili jsme všechny objekty nadzemními spojovacími krčky. Některé jsou už kompletně zasklené a zastřešené. Na nejdelším spojovacím krčku do objektu Pavilonu akutní medicíny právě zasklení provádíme. Následně dokončíme fasády a montáž střešního pláště. Omezení plánujeme na zhruba tři měsíce,“ informoval stavbyvedoucí Radim Seifer.

Nákladní vůz plný dřeva odmítl vážení. Dostal pokutu.
Pokuta sto tisíc by mohla dovozce dřeva bolet, doufá šéf policistů na Vysočině

Po zasklení budou práce pokračovat montáží okrasných lamel. Ty poslouží jako částečné zastínění. „Nemocnice už zpracovává projekt na přístrojové a interiérové vybavení pavilonu,“ prozradil náměstek pelhřimovské nemocnice Petr Adam.

I přes rozsáhlou přestavbu funguje nemocnice v plném provozu. Investorem zdravotnického zařízení je Kraj Vysočina. „Novostavbu podporují také evropské fondy částkou téměř padesát milionů korun. Dále nemocnice získala dva miliony eur od Nadace Dietera Morszecka. Ty využijeme pro dětské oddělení. Ve druhém podlaží vznikne ambulance, jednotka intenzivní péče a lůžkové oddělení,“ popsala financování mluvčí nemocnice Alexandra Knapová.