Na výběr budou mít účastníci z pěti druhů jídel. „K danému jídlu bude i určité pivo, tak aby se chutě spojily. Takže když budeme podávat pikantnější jídlo, bude i hořčí pivo,“ přiblížil zítřejší večer sládek Luboš Němec. Kuchař připraví hned několik chodů. „Samozřejmě bude předkrm, polévka, hlavní jídlo a dezert,“ sdělil Němec. Na své si přijdou nejen milovníci exotické kuchyně, ale i té české. „Určitě bude i česká klasika, čili světlý ležák a vepřo, knedlo, zelo,“ lákal s úsměvem sládek.

Kapacita je omezená a pro tuto akci už je plno. „Přijde dvacet lidí, takže to bude spíše taková soukromější akce. Chci si s každým popovídat, a to by ve větším počtu účastníků bylo obtížné,“ vysvětlil důvod omezení kapacity Němec.

Mimo jiné si povypráví také o výrobě piva, použitých surovinách, jeho vzniku a také čím se vyznačuje. „Chtěl bych lidem ukázat piva z různých minipivovarů. Mnoho Čechů je odsuzuje a raději sahají po lahváčích z velkovýroby, přitom právě piva z minipivovarů jsou lepší a poctivější. I o této problematice si povíme v pátek,“ nastínil zítřejší plány mladý sládek.

Páteční akci předcházely několikaměsíční přípravy. „Dalo by se říct, že je to takové zakončení naší zimní degustace. Od listopadu jsme s několika zájemci každý měsíc ochutnávali jedno pivo z různých minipivovarů a ti si sami vybrali, která jim chutnají nejvíce,“ dodal Němec s tím, že budou podávat právě vybraná piva.