Jinak měl program srazu rodáků, které obec organizuje od roku 1996 ve dvouletých intervalech, osvědčenou podobu. „Já jako starosta jsem přítomné seznámil s tím, co nového se v Jiřicích od posledního srazu událo, takže jsme se mohli třeba pochlubit novou hasičskou zbrojnicí,“ ohlédl se za srazem, který se letos konal v sobotu 25. srpna, starosta Jiřic Miroslav Jirků.

Při té příležitosti se na srazu hovořilo také třeba o trvajícím a stále ještě neuzavřeném soudním sporu obce o les na okraji obce nebo o dálnici D1, kde v rámci letošní modernizace boural v květnu za velkého zájmu veřejnosti most přes dálnici u Jiřic. „Jinak měl program tradiční podobu, lidé si povídali, kolovaly fotografie, nechybělo občerstvení a k dobré pohodě hrála kapela Legenda,“ dodal k programu srazu jiřických rodáků starosta Jirků.

Nejstaršímu rodákovi, který se setkání zúčastnil, bylo 86 let. Nejstarší žijící jiřickou rodačkou je žena, které je dokonce 94 let. „Kvůli tomu, kolik nás je, je sraz určen pro ty, jimž už bylo alespoň padesát let. I tak se nás pokaždé schází víc než sto,“ dodal Jirků.

Vysvěcení zcela nové lesní kaple svatého Huberta ve Výklanticích na Pelhřimovsku.
OBRAZEM: Kapli v petrovských lesích uvedli do života se všemi poctami