Většina prodejců tradičních domácích surovin míří do Humpolce opakovaně. „Máme stálé prodejce, kteří jezdí pravidelně. Nové prodejce si vyhledávám sama, protože spíš než o kvantitu jde o kvalitu, aby sortiment nabízených produktů opravdu splňoval podmínky, které mají farmářské trhy mít,“ prozradila organizátorka humpoleckých Farmářských trhů Katarína Křížová.

Zásadní novinky letos humpolecké trhy návštěvníkům nenabídnou. „V loňském roce jsem poprvé zařadila do prodeje i bio zeleninu, která se objeví i letos. Žádné významné novinky se v nabídce prodeje neobjeví. Budeme rádi, když se navzdory elektronické evidenci tržeb zachová taková podoba trhů, jaká byla až doposud,“ dodala Křížová.

Ilustrační foto.
Recidivistka se tentokrát zaměřila na sekerky a nůžky

Humpolečtí si budou moci v termínech, které odhlasovala rada města, zakoupit na Horním náměstí řadu domácích výrobků. „Prodávat se zde bude sezonní zelenina a ovoce. Nabídka se letos rozšíří i o lokální zeleninu, což je super. K zakoupení zde bude mimo jiné i pečivo nebo výrobky z mléka z místních farem,“ uzavřela Křížová s tím, že na trzích se objeví například výrobky z farmy od Havlů nebo z Bystré.

Termíny trhů:

pátek 19. května
pátek 16. června
pátek 21. července
pátek 18. srpna
pátek 22. září
pátek 20. října
pátek 24. listopadu