Ve druhém samostatném dotačním programu, na podporu registrovaných i neregistrovaných sociálních služeb, může být v Humpolci mezi úspěšné žadatele rozděleno až čtyři a půl milionů korun.

Již tradiční program, ve kterém město Humpolec každoročně přispívá na podporu zmíněných oblastí, prošel pro rok 2020 zásadní proměnou. Tou největší bylo osamostatnění sociálních služeb, pro které vznikl vlastní program s pravidly na míru dané problematiky.

„Nová pravidla se během své premiéry v praxi osvědčila. Pro další rok tak došlo ke spíše kosmetickým úpravám. Největší novinkou pro příští rok je navýšení alokované částky v programu na podporu sportu, kultury, ostatní zájmové činnosti a obnovy kulturních památek o čtyři sta tisíc korun na celkových 10,4 milionů korun a zrušení podkategorie na podporu celoroční kulturní činnosti, která se v kategorii B. Kultura ukázala jako formálně nadbytečná,“ sdělila místostarostka města Humpolce Alena Kukrechtová.

Pavel jenerál je vedoucím lékařem oddělení, které se během pár dnů muselo přizpůsobit a naučit se pracovat ve zcela nových podmínkách.
Každý vyléčený pacient vzbuzuje naději, že epidemii přemůžeme, říká lékař

Navýšení o čtyři sta tisíc korun vyplynulo z omezení rezervy pro případné druhé kolo dotačního řízení, která pro rok 2020 činila pět set tisíc korun.

„Opět praxe ukázala, že uvažovat o případném druhém kole dotačního řízení během roku je v tuto chvíli zbytečné. Proto jsme se rozhodli, že většinu peněz ze stanovené půl milionové rezervy uvolníme a přidáme k původním deseti milionům. V rezervě zůstalo sto tisíc korun, které, pokud bude potřeba, může v rámci mimořádných dotací během roku rozdělit dle svých kompetencí Rada města Humpolce,“ vysvětlila Alena Kukrechtová.