Uskutečnil se tam třetí ročník charitativní akce Běh pro úsměv.


Závodu na 500 metrů se zúčastnili i Honza a Adam Pillerovi z Pelhřimova.
„S dětmi se snažíme sportovat, ale kluci jsou ještě malí na to, aby se věnovali nějakému sportu. Starší syn zatím chodí do Sokola a ten mladší do klubu, kde se
s dětmi také trochu hýbou," řekla maminka Hana Pillerová. Prozradila také, že na akci Běh pro úsměv vyrazili proto, aby hoši pochopili, co je to závod a jaká je v něm soutěživost. „A taky jsme chtěli podpořit dobrou věc," komentovala Pillerová.


Zasportovat si, pokořit svůj rekord či se seznámit
s novými lidmi stejného zájmu přišlo na letošní Běh pro úsměv přes 500 běžců. „Předem se nám přihlásilo 430 závodníků, další zájemci se ale mohli na určité trasy hlásit i v průběhu dne. Takže letos běželo s úsměvem rozhodně víc lidí než minulý rok. Loni se nám přihlásilo dohromady kolem 400 běžců," pochvalovala si organizátorka akce Michaela Tulachová.


Velký zájem o akci si
organizátorka vysvětluje hlavně vydařeným počasím. „Rekordní účast máme možná proto, že tato akce už je více známá, ale hlavně asi také díky počasí, které nám letos opravdu hodně nahrálo," řekla Tulachová.


Na tratě různých délek 
se mohli závodníci vydat
i v týmech. „S holkami, které před třemi měsíci tvrdily, že pět kilometrů v životě neuběhnou, jsme trénovaly dvakrát týdně a teď uběhnou klidně i sedm nebo devět kilometrů bez problémů," popsala přípravu Kroužilek Pelhřimov jejich trenérka Eva Dvořáková.


Na deset kilometrů si ale Kroužilky zatím netroufly. „Myslím si, že na desítku nemáme ještě úplně natrénováno. Možná tak dvě holčiny, ale držíme jako tým, takže běžíme všechny stejnou trasu," řekla.


Osmičlenný tým děvčat
z Kroužilek v sobotu na vítězství nepomýšlel. „Běžíme na pohodu, víme, že je to nadační běh, takže běžíme celou cestu s úsměvem," pověděla Dvořáková.

Výtěžek z Běhu pro úsměv poputuje i letos 
do nadačního fondu Julinka, který pak pro mateřské školy nakoupí koloběžky 
a odrážedla.