V areálu se bude poprvé v jeho historii lyžovat přes půlnoc, akce s názvem Noční lyžování na vleku v Křešíně začne v sobotu 10. března v půl deváté večer a skončí v neděli 11. března hodinu po půlnoci. „V sobotu ve dvacet hodin začneme prodávat vstupenky na vlek, které budou za jednotnou cenu 150 korun, o půl hodiny později vlek spustíme,“ informoval za křešínské vlekaře Vladimír Mareš.

Běžný sobotní provoz skiareálu nebude zmíněnou akcí nijak dotčen. Od devatenácti hodin správa sportoviště zajistí přípravu na speciální akci. „Bar, který zajišťuje občerstvení, bude otevřen i během údržby sjezdovky a pak až do jedné hodiny po půlnoci. Připravujeme i nějaké zpestření večera, chceme, aby se návštěvníci dobře bavili,“ dodal Mareš.
Podle něho je předběžný zájem ze strany lyžařské veřejnosti, která navštěvuje křešínskou sjezdovku, docela slušný, akce by se mohla povést.

Zda o víkendu po chystané akci sezona na křešínské sjezdovce skončí, ale není zatím úplně jasné. Provozovatel před týdnem odhadoval, že by se u Křešína mohlo jezdit do Josefa, tedy ještě jeden týden. Na druhé straně má o víkendu přijít obleva, která i s ohledem na datum v kalendáři může nejednoho lyžaře přimět k tomu, aby pro letošek lyže definitivně uklidil. „Víkend napoví, kdy u Křešína sezona skutečně skončí,“ dodal Vladimír Mareš.

Zrestaurovaná kašna na náměstí v Nové Cerekvi.
Ve Zlaté jeřabině teď bojuje o hlasy devět počinů z okresu