Letos poprvé naplánovali pochod organizátoři ze Sokola Vyklantice na začátek července, neboť si nechtěli v červnu konkurovat s jiným programem. „Uvidíme, jak se červencový termín osvědčí, díky dvěma státním svátkům je tam na konci prvního červencového týdne více volna,“ přemítala za vyklantické organizátory Michaela Dudová.

Letos tedy turisté budou mířit do Vyklantic v sobotu 6. července. Prezence na tradičním místě ve vyklantické hospodě je od tři čtvrtě na deset, start pak v 11 hodin. „Připravujeme stejné trasy jako před rokem. A jak bývá v posledních letech zvykem, všechny trasy jsou určeny nejen pro turisty pěší, ale také pro cykloturisty,“ připomněla Michaela Dudová.

Ilustrační foto
Mezi Pelhřimovem a Jihlavou čeká řidiče nové omezení

Účastníci si budou moci vybrat z tras dlouhých šest, patnáct, dvacet pět, padesát a dvakrát padesát kilometrů. První přihlášky už do Vyklantic dorazily. „Přišla zatím jedna přihláška na nejdelší trasu a dvě na padesát kilometrů,“ zmínila organizátorka pochodu.

U zrodu pochodu byl v polovině šedesátých let minulého století organizátor turistického hnutí i společenského života v regionu František Papež.