Většina testovacích míst měla volný termín přímo v den provedení průzkumu, tedy jen pár hodin po registraci. Na zbylá místa pak mohli zájemci o PCR test dorazit hned následující den.

Například v jihlavské nemocnici měli největší nápor zájemců loni v prosinci, v posledních dnech zájem o testování polevil. „Aktuálně zvládáme zájemce otestovat v ten samý den, kdy se objedná. Máme kapacitu patnáct lidí na půl hodiny. Míst je dost,“ uvedla k vytíženosti testovacího místa mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Fitness centrum. Ilustrační foto.
Jihlavská fitness centra plná lidí: Zlomový v předsevzetí bude březen, zaznívá

V nemocnicích se často zájemci o testování dostanou na řadu hned v den registrace. Ne všude ale fungují centra každý den. Ve většině případů je testování možné pouze v pracovní dny. Výjimkou je pak Nemocnice Jihlava a testovací centrum na jihlavském vlakovém nádraží, kde testování nabízejí i v sobotu.

V Třebíči a Havlíčkově Brodě musí zájemci o testování čekat do dalšího dne od registrace. Oproti dřívějším měsícům se však jedná o přijatelnou čekací dobu. „Když jsem potřebovala na test v listopadu, čekala jsem třeba i přes týden. Teď už je situace lepší a druhý den jdu na řadu. Ze zdravotních důvodů nejsem očkovaná, takže jsem ráda, když je na testech volné místo,“ uvedla Jana Žambochová z Havlíčkobrodska.

Ani v lednu není v jihlavské zoologické zahradě nuda. Zvířata se ráda ukazují. Tygr sumaterský s potravou.
FOTO: Život v jihlavské zoo zblízka. Tygr se pere s kořistí a papoušci tokají

V Pelhřimově chodí více lidí pro posilující dávku očkování, než na testování. „Denně provedeme přes dvě stě testů. Lidé se u nás musí objednat přes rezervační systém, jinak provedení testu není možné. Větší počet zájemců se chodí naočkovat, hlavně jde o posilující dávku. Těch aplikujeme okolo pěti set za den,“ popsala mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knappová.

V případě testovacího centra u žďárského zimního stadionu byl ve středu volný termín hned v den registrace, ale další pracovní dny už bylo plno. Lidé tak na test mohou čekat i čtyři dny. „V poslední době se mi nestalo, že bych čekal tak dlouho. Vždycky seženu volný termín na druhý den. A pokud náhodou ne, zajedu do nemocnice do Nového Města,“ řekl Pavel Horák ze Žďáru nad Sázavou.

Kraj Vysočina


* Okres Jihlava:
Poliklinika Telč (jen PO-PÁ): ANO, další den
Jihlava Seifertova 59 (jen PO-PÁ): ANO, ještě dnes
Nemocnice Jihlava (jen PO-SO): ANO, ještě dnes
Městské vlakové nádraží Jihlava (jen PO-SO): ANO, ještě dnes

* Okres Havlíčkův Brod:

Nemocnice Havlíčkův Brod: ANO, další den

* Okres Pelhřimov:

Nemocnice Pelhřimov (jen PO-PÁ, NE): ANO, ještě dnes

* Okres Třebíč:

Nemocnice Třebíč (jen PO-PÁ): ANO, další den
Komunitní centrum Moravia v Třebíči (jen ÚT, ČT): ANO, další den

* Okres Žďár nad Sázavou:

Nemocnice Nové Město na Moravě (jen PO-PÁ): ANO, ještě dnes
Žďár nad Sázavou, MeDiLa – zimní stadion (jen PO-PÁ): ANO, ještě dnes