VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tenhle recept na mě zbyl, říká finalistka Svačiny roku

Pelhřimov – Nikola Markvartová, studentka VOŠ a Střední školy hotelové SČMSD Pelhřimov získala čtvrté místo v druhém ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.

6.1.2015
SDÍLEJ:

Nikola Markvartová Foto: Facebook.com

Své recepty zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s kuchařem Vladimírem Pickou vybrala dvanáct finalistů včetně pelhřimovské studentky. Živé finále se konalo v gastronomickém studiu Chefparade v Praze, kde odborná porota hodnotila celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu.

Jako hlavní surovinu museli soutěžící použít tuňákové výrobky Rio Mare. Časový limit na přípravu jídla byl 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádala společnost Bolton Czechia. Zeptali jsme se tedy finalistky Nikoly Markvartové na několik otázek kolem jejího receptu.

Byla jste ráda, že jste se takto umístila?
Tak napůl. Na jednu stranu jsem se bála, ale na druhou jsem byla ráda a těšila se. Byl to takový zvláštní pocit.

Kde jste tento recept objevila?
Když přišla paní učitelka do školy, nabídla nám přihlásit se do této soutěže. Nějak jsme to dali dohromady a potom nám ukázala takové tři nápady, dva si vzaly holky od nás ze třídy a tenhle na mě tak nějak zbyl. Takže tento recept našla paní učitelka.

Máte nějakou zkušenost vařit s potravinami Rio mare?
Ne, vlastně díky této soutěži jsem si to zkusila poprvé.

Byla jste nějak oceněna?
Dostala jsem balíček výrobků Rio mare a diplom.

Je těžké připravit takové jídlo?
Myslím si, že ne. Určitě by to zvládl každý.

Vaříte ráda a pro koho jídla připravujete?
Podle toho, jak mám čas, ale ráda vařím pro přítele.

Denisa Šimanová

Kapsy z lístkového těsta plněné tuňákem a tuňákovým krémem Paté

Suroviny (na čtyři porce):
320 g lístkového těsta, kmín, 160 g Rio Mare kousky ve vlastní šťávě, 40 g mozarelly, 20 g koktejlových rajčat, sůl, bazalka, 120g tuňákového krému Rio Mare Paté se sýrem, 8 g zeleného hrášku, salát, naťová cibule, 1 vejce, extra panenský olivový olej Monini s příchutí Bazalka, citronová šťáva LiMMi.

Postup: Z lístkového těsta upečeme kapsy.

První varianta: Kapsy plníme směsí tuňáka ve vlastní šťávě s nakrájenou mozzarelou. Směs osolíme a lehce promícháme. Doplníme koktejlovým rajčetem a bazalkou, zakápneme olivovým olejem Monini.

Druhá varianta: Tuňákový krém se sýrem nastříkáme do kapsy, posypeme zeleným hráškem, doplníme vařeným vejcem, kytičkou salátu ochucenou citronovou šťávou a naťovou cibulí.

Autor: Redakce

6.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Bernard se mezi obry neztratil. Pivovar v médiích v silné konkurenci nechyběl

Místo vraždy ulice Slavíčkova u křižovatky se Sokolovskou ulicí.
AKTUALIZOVÁNO
15

V Jihlavě došlo k vraždě. Po pachateli policie intenzivně pátrá

Těžce zraněná řidička v nemocnici zemřela

Vodná – Jeden lidský život si vyžádala dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek 14. prosince krátce před třináctou hodinou ve Vodné na Pelhřimovsku.

Pojištění dětí? Jde o nadstandard, důležitější je pojištění rodičů

Odpověď na otázku, zda se může vyplatit pojištění dítěte, dávají podle finančního poradce společnosti Partners Václava Valáška příklady z praxe. Dětské pojištění dává smysl především za podmínky pojištění vážných zdravotních komplikací, jako jsou trvalé následky úrazu nebo diagnóza závažného onemocnění.

Kamenický zámek zaplaví vánoční nálada

Kamenice nad Lipou – Prostory zámku v Kamenici nad Lipou se v neděli promění v místo, kde si budou moci lidé poklábosit, nakoupit dárky, načerpat vánoční atmosféru, a mimo jiné také například ochutnat zajímavé dobroty. V kamenickém zámku se totiž uskuteční jubilejní desátý ročník vánočního jarmarku. 

S lednem startuje nominace do Zlaté jeřabiny a Skutku roku

Vysočina – Od Nového roku bude mít opět veřejnost měsíc na to, nominovat vysočinskou aktivitu či skutek z právě uplynulého roku do dalšího ročníku anket Zlatá jeřabina a Skutek roku. Ty pořádá Kraj Vysočina.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT