Stačí, když zájemci v průběhu letošního listopadu pořídí svou fotografii se symbolem vítězství, oblíbeným gestem prezidenta Václava Havla, gestem spjatým se sametovou revolucí, a tu následně zveřejní. Z jednotlivých fotografií vznikne rekordní galerie Nejvíc véček.

Ilustrační foto
Bioodpad odvezou v Kamenici i v zimě

Součástí rekordu se tedy stane každý, kdo do 30. listopadu nahraje na web www.nejvicvecek.cz zmíněnou fotografii, na které bude gesto ruky se vztyčeným ukazovákem a prostředníkem tvořícími písmeno V. Přispět lze také prostřednictvím Instagramu, kde je třeba fotku s véčkem označit hashtagem #nejvicvecek.

„Jak bude fotografie s véčkem vypadat, je na každém účastníkovi. Může se například jednat o selfie, o fotku osoby nebo více osob, samotné gesto ruky v zajímavé kompozici, ale také fotku výtvarného díla s daným motivem,“ vyjmenoval možnosti Luboš Rafaj z Agentury Dobrý den Pelhřimov.

Součástí oslav bude také rekordní pokus nazvaný Největší véčko z lidí, který se uskuteční v pátek 15. listopadu na ploše pelhřimovského Masarykova náměstí. O obraz z lidských těl se v Pelhřimově pokusí ve spolupráci se všemi pelhřimovskými základními školami, a to ve 12.30 hodin.

Ilustrační foto.
Skluz s elektronickou neschopenkou problémy nepřinese

Živý obraz v českých národních barvách bude znázorňovat symbol vítězství. K dokreslení obrazu poslouží také největší česká vlajka měřící 12 krát 18 metrů, která je exponátem Muzea rekordů a kuriozit.

„Pojďme celému světu, ale hlavně sami sobě tímto jednoduchým způsobem říci, že jsme silný český národ, který si váží 17. listopadu 1989 jako významného dne naší novodobé historie,“ láká malé i velké prezident Agentury Dobrý den Miroslav Marek.