Ten pro školu už řadu let včetně zapůjčení baru zajišťuje její bývalý absolvent Aleš Půta, přední český mixolog a provozovatel společnosti Hemingway Cocktails Service v Praze. Jeho Hemingway Bar se jako první středoevropský bar dostal mezi 50 nejlepších barů světa, v prestižním hodnocení skončil čtyřiatřicátý.

„Studenti během týdne měli teoretickou část, kdy se učí zbožíznalství a techniky koktejlového baru, i praktickou část, kdy se snažili osvojit základní metody přípravy míchaných nápojů. Probíráme asi 50 receptur celosvětové známých koktejlů," uvedl Půta, který zkoušel studenty třeba z výroby ginu, původu vodky, složení rumu či pěstování melasy. Pak dostali za úkol připravit za barem jeden koktejl.

Po úspěšném složení zkoušek získali certifikát. „Kurz je přínosem pro studenty, rozšiřují si tím svůj obzor a zároveň budou mít výhodu, když se budou ucházet o zaměstnání ve svém oboru," uvedla zástupkyně ředitele školy pro praktické vyučování Hana Malečková. Na dotaz, který koktejl dnes zákazníkům nejvíc chutná, odpověděl Aleš Půta, že jde většinou o mojito a různé karibské variace koktejlů.