„Na podzim míváme pravidelně pracovní schůzku k rozpočtu města na nadcházející rok, na posledním zastupitelstvu v roce pak rozpočet schvalujeme. V roce 2016 bylo v této věci potřeba schválit zhruba 55 tisíc korun na vypracování projektové dokumentace. Bohužel to zastupitelé neschválili, a to ani v roce 2017,“ přemítal starosta Počátek Karel Štefl.

Stavba bowlingové dráhy tedy není aktuální ani letos. „Myslím si, že to není špatný nápad, jak město zatraktivnit,“ posteskl si Štefl.

Ke stavbě dráhy pro milovníky bowlingu by se ale ani nemusely hledat nové vhodné prostory či pozemky. Bowlingová dráha by totiž vyrostla nad spojovací halou mezi počáteckou základní školou a sportovní halou. „Využili bychom stávající prostory Sportbaru, pro které jiné smysluplné využité nemáme. K dispozici by tam tak bylo potřebné zázemí, šatny, sociální zařízení a občerstvení by zajišťoval právě Sportbar,“ nastínil Štefl nabízející se výhody zmíněného prostoru.

V Počátkách by tak vznikl zajímavý komplex jak pro místní, tak i pro návštěvníky města. „Nedávno jsme tu postavili workoutové hřiště. Myslím si ale, že bychom město měli rozvíjet trochu více komplexněji, než se zaměřit pouze na jednu, nebo dvě věci. Po vybudování bowlingové dráhy by tu tak vznikl zajímavý prostor, kde by byla sportovní hala spolu s občerstvením, posezení, venkovní hřiště a sokolovna s ubytováním,“ přemítal Karel Štefl.

Největší vlajka České republiky.
Kniha rekordů se rozrostla o největší českou vlajku

Nejbližší bowlingová dráha je ve čtyři kilometry vzdálené Žirovnici. „Někteří zastupitelé nevidí důvod stavět ve městě bowlingovou dráhu, když je v okolí, kam si lidé mohou dojet,“ přetlumočil počátecký starosta.

Dodal také, že zastupitelé by peníze raději investovali do rekonstrukce chodníků a komunikací. „Jako kdybychom na tyto věci peníze nedávali,“ kroutil hlavou Štefl.

„Ani pro letošní rok se tedy nepočítá s tím, že bychom se stavbou bowlingové dráhy postoupili a nechali na ni zpracovat projektovou dokumentaci, abychom případně v roce 2019 mohli projekt realizovat a dvoudráhu postavili,“ řekl Karel Štefl.

Druhé kolo studentských prezidentských voleb na chotěbořském gymnáziu.
OBRAZEM: Drahoš drtivě porazil Zemana