„V celém Kraji Vysočina se potýkáme s velkými problémy se sjízdností. Pd rána jsme řešili pětadvacet nehod, ale mnoho dalších si řešili řidiči bez asistence policie,“ uvedla odpoledne policejní mluvčí Dana Čírtková.

U vážné dopravní nehody zasahovali po půl třetí odpoledne profesionální hasiči z Polné společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Bohdalova. „Při střetu traktoru a osobního vozidla se zranili dva lidé. Jednu zraněnou osobu museli hasiči z vozu vyprostit za použití hydrauliky," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Tři auta se později srazila na Třebíčsku mezi Krahulovem a Okříšky, což mělo také za následek neprůjezdnou silnici.Situce ve večerních hodinách nebyla o moc lepší. Lidé si stěžovali na stojící dopravu z Brtnice na Jihlavsku do Třebíče, stála i silnice v Havlíčkově Brodě ve směru na krajské město.

Kvíz novoměstského řidiče.
Řidiči v Novém Městě špatně parkují. Naučit je to má kvíz

V Jihlavě pak kolabovala autobusová doprava, některé vozy MHD měly zpoždění v desítkách minut. Problémy dělal řidičům i kluzký povrch na dálnici.

V kopcích zase blokovaly provoz kamiony, které nemohly vyjet. Problematická byla zejména trasa mezi Jihlavou a Znojmem, komplikace byly ale třeba i u Malého Beranova na Jihlavsku. „Situace je opravdu vážná. Sněží a fouká silný vítr. Proto kdo nemusí, měl by cestu odložit,“ vzkázala řidičům Dana Čírtková.