„Rok 2017 se nesl především v duchu zahájení dvou velkých projektů, na jejichž přípravě jsme pracovali téměř 5 let. V průběhu roku byly zahájeny stavební práce na projektu nového areálu mateřské školy Za Branou a projektu s názvem Dům sociálních služeb, jehož obsahem je navýšení kapacity zařízení domova seniorů o 80 lůžek,“ vyzdvihl Vlček.
Ve městě zrealizovali spoustu dalších oprav. „U objektu polikliniky došlo k úpravě parkovací plochy a zvýšil se počet parkovacích míst. Budova A objektu domova seniorů má nová okna. Bylo upraveno okolí obřadní síně na hřbitově. Došlo k odkanalizování poslední části města, a to nejspodnější části Nádražní ulice. Modernizace se dočkaly klubovny pro spolky na zámku,“ začal s výčtem Vlček.

„Prostor Pekla v sokolovně byl kompletně zmodernizován. Byly provedeny modernizace v objektu polikliniky, tak aby bylo možné do budoucna zajistit prostory pro lékaře. V objektu radnice došlo k úpravě veřejných toalet. Bylo objednáno nové zásahové vozidlo pro Sbor dobrovolných hasičů v Pacově, které bude dodáno a uvedeno do provozu na začátku příštího roku. Byly opraveny silnice a chodníky v hodnotě několika milionů korun,“ vyjmenoval starosta. Kromě rekonstrukcí se město podílelo i na organizaci nebo spoluorganizaci kulturních, sportovních či společenských akcí.

SPŠ a SOU v Pelhřimově
Oděvní obor v Pelhřimově bude pro děvčata zajímavější

Ve městě se narodilo také více dětí. „Na podzim letošního roku se podařilo zkolaudovat další etapu stavebních parcel pro rodinné domy. Jsme rádi, že je zájem o stavební parcely a v Pacově se staví nové domy. V této souvislosti je dobré upozornit na pozitivní trend v počtu nově narozených dětí,“ poukázal Vlček.

Zastupitelé města při plánování rozpočtu nezapomněli ani na menší úpravy. „Jelikož se nám dlouhodobě daří hodně investovat, je roční obrat města více jak 300 milionů korun. Rozpočet města Pacova počítá každoročně s téměř dvěma stovkami větších či menších staveb a úprav,“ připomněl Vlček.