„Řidiči se v době konání dopravní akce mohou na silnicích setkat nejen s policisty, ale také se zástupci některých pivovarů. Ti jsou oblečeni v modrých reflexních vestách a těm, kteří před nebo během jízdy nepožili alkoholický nápoj, předávají nealkoholické pivo a alkoholtester," uvedl David Linhart, vrchní inspektor Krajského ředitelství Policie Kraje Vysočina.

Pokud policisté naměří u řidiče hodnotu menší než jedno promile, tak se řidič dopouští přestupku. Za tento přestupek lze uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel až na dva roky. Pokud je u řidiče zjištěna hodnota nad jedno promile, tak se dopouští přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, a za tento trestný čin může být potrestán třemi lety vězení a zákazem řízení motorových vozidel.

Na Jihlavsku se řidiči mohou s policisty setkat při akci dvakrát. Poprvé tento pátek na silnici druhé třídy s označením II/602, která je výpadovkou z Jihlavy na Pelhřimov. Hlídka bude na autobusové zastávce v jihlavské části Hosov. V pondělí 17. dubna řidiči policisty potkají v Brněnské ulici ve směru na Velké Meziříčí u prodejny Cyklo Point. V obou případech se akce koná od 9 do 11 hodin.