Společnost Lidl Česká republika totiž i v tomto roce pokračuje s projektem Rákosníčkova hřiště. V Pelhřimově tak možná vyroste nové prostranství s herními prvky, kde budou moci děti trávit svůj volný čas.

O tom, zda Pelhřimov dostane šanci na vybudování Rákosníčkova hřiště, rozhodne veřejnost v hlasování od
1. února do 29. února tohoto roku. Zájemci budou moci hlasovat prostřednictvím webových stránek www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na facebookovém profilu Lidl Česká republika.

Letos by mělo být v českých a moravských městech postaveno deset Rákosníčkových hřišť. O tom, kde konkrétně budou hřiště stát, rozhodne svým hlasováním veřejnost.

Do projektu jsou zařazena všechna města a městské části, v nichž stojí prodejna Lidl a které Rákosníčkovo hřiště ještě nezískaly. Města jsou rozdělena do čtyř kategorií podle počtu obyvatel, aby šance na výhru hřiště byly spravedlivé.

Podle výsledku hlasování zákazníků společnosti Lidl 
a ostatní široké veřejnosti budou následně vybrány prodejny Lidl s nejvyšším počtem hlasů a v blízkosti těchto obchodů budou nová Rákosníčkova hřiště postavena.

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, kolotoč a různé druhy houpaček.

Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku a napomáhá 
plnohodnotnému trávení jejich volného času.