Vedení pacovské radnice nájemcům nebytových prostor nabídlo odklad placení nájmu. „U nás je ale takových prostor málo. Týká se to jen polikliniky a pak dvou podnikatelských subjektů v objektu radnice,“ sdělil starosta Pacova Lukáš Vlček.

Ilustrační foto.
Překvapení. Nezaměstnanost na Vysočina v březnu klesla ve všech okresech

O prodloužení splatnosti nájemného v nebytových prostorách města, které je splatné v měsících duben až červen 2020, rozhodli také v Pelhřimově. „Opatření by mělo pomoci zmírnit případné náhlé finanční problémy nájemců,“ uvedla k rozhodnutí rady mluvčí pelhřimovské radnice Andrea Unterfrancová.

Další úlevy neplánují

Další úlevy u poplatků za odpad či za psy ale v Pacově zavádět neplánují. „Zatím jsme nezaznamenali, že by to bylo potřeba. Když jsou lidé v nějaké tíživé životní situaci, tak se jim snažíme vyhovět anebo, když jsou dlouhodobě v nějakém zdravotnickém zařízení, tak tam určité snížené nebo nulové sazby jsou,“ prozradil Vlček.

Práce na čtrnáctikilometrovém úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem nabraly na tempu. Pro lidi na stavbě se staly roušky samozřejmostí.
Stovky dělníků v rouškách pracují na dálnici mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem

Rodiče dětí, které ještě před zavedením nouzového stavu v republice navštěvovaly základní a mateřskou školu v Kamenici nad Lipou, nemusí platit určité poplatky. „Co se týče nájmů, tak si myslím, že tam není důvod k úlevám. Lidé, kteří jsou doma, dostávají nějakou pomoc od státu nebo berou alespoň ošetřovné na děti,“ přemítal starosta Kamenice nad Lipou Jaromír Pařík.