V pátek 2. srpna byl na programu od dvaceti hodin koncert brněnské skupiny Clockwork Animals, která svůj styl charakterizuje jako swing-fusion. První lidé se ale u bistra s občerstvením, které na čas koncertů doplňuje stánek s pivem, scházeli už před půl osmou. „Tak je tomu tady při všech koncertech, někdo přijde vysloveně na muziku, někdo se přichází pobavit, popovídat,“ charakterizoval atmosféru v centru Stromovky hlavní organizátor Letní platformy Petr Machek.

Děti přitom dováděly na přilehlém atraktivním hřišti, případně si užívaly příjemného večera na prostranství na kolech.

Zrekonstruovaná Stromovka začala sloužit veřejnosti počátkem června. „V červnu byl o naše letošní akce velmi slušný zájem, o něco horší to bylo červenci, kdy lidé odjíždějí na dovolené. Tak je tomu tady v Humpolci každý rok, takže se nejednalo o nic výjimečného,“ poznamenal Petr Machek.

Alex Ondráček, Pelhřimov, 22. 7. 2019, 3 190 g
Na svět přišla další krásná miminka z Pelhřimovska

Přesto může hodnotit dosavadní program jako vydařený. „Na koncertech se tady schází v průměru 110 až 120 lidí, atmosféra tady byla zatím letos vždy výborná. Přálo nám počasí, kvůli dešti jsme rušili jen jedno letní kino,“ ohlédl se za absolvovaným program hlavní organizátor.

Na otázku, kterou akci, koncert považuje za nejvydařenější, ale odpovědět nedokázal. „Podle mě žádný takový výjimečný koncert ani nebyl. Vydařilo se všechno. Lidé se scházeli a pobavili, otevřený prostor umožňuje každému kdykoliv odejít, bavit se jak je lidem příjemné, což se daří zatím celé léto,“ dodal Petr Machek.

Program v rámci Letní platformy se odehrává každý týden zpravidla od středy do soboty. Kromě koncertů nebo projekcí letního kina jsou v nabídce akce pro děti, sportovní aktivity, cvičení pro ženské zdraví, divadla, akce pro seniory, přednášky nebo brunch.