Návštěvníci Pelhřimova se mohou těšit na celodenní program, který začne v 9.15 a ukončen by měl být v 17.30 hodin. Tradiční zvyky a řemesla budou k vidění v rámci vánočního tržiště na Masarykově náměstí. Vystoupí mažoretky Sněženky, pěvecký sbor pelhřimovské Základní umělecké školy, divadelní spolek Hralous, pěvecký spolek Řekni všem a mnozí další umělci.

Chybět nebude ani vůně obří třímetrové vánočky, kterou již tradičně připravuje pekárna Adélka.

Dětští návštěvníci jistě ocení živý betlém s ovcemi, lamou a velbloudem. V podloubí radnice si zájemci budou moci vyzkoušet starodávný tisk nebo se napít horkého svařeného vína.

Na závěr se pak náměstí rozezní koledami a vánočním vytrubováním trubače Marka Kubeše z věže kostela svatého Bartoloměje.

V Humpolci bude program podobný a začne od 14.30 hodin. Vystoupí zde žáci Základní umělecké školy Gustava Mahlera, divadelní soubor Emilion, pěvecký sbor Čech a Lech, folklorní soubor Škubánek či kapely Zlee jazzyky a Humpolecký dixieland.

Návštěvníci se mohou projít mezi stánky s vánočním zbožím a dobrotami, nahlédnout do výtvarných dílen, ve kterých si budou moci sami něco vyrobit nebo si osvěžit některé tradiční vánoční zvyky.

Horním náměstím budou procházet také andělé na chůdách, kteří budou s příchozími neverbálně komunikovat.