Při čtyřech koncertech se na dobrovolném vstupném sešlo téměř 40 tisíc korun.

První adventní koncert se uskutečnil v kostele ve Vyskytné u Pelhřimova. „Byl věnován Haiti – zemi, jež byla v roce 2016 zasažena ničivým hurikánem," připomněla za organizátory koncertů Radka Běhalová.

Výtěžek činil 4 476 korun, peníze putovaly na sbírkový účet Charity České republiky, která zemi pomáhá.

Druhý koncert se uskutečnil v Pelhřimově v kostele svatého Bartoloměje. „Tam byl výtěžek o něco vyšší. Vybíralo se zde na zakoupení polohovacího lůžka pro Davídka Paclíka, který trpí Duchennovou muskulární dystrofií. Davidově rodině, která se o Davídka v Pelhřimově stará, byla předána krásná částka 15 830 korun," konstatovala s potěšením Běhalová.

Následovaly dva vánoční koncerty. První se konal v kostele v Lukavci u Pacova a výtěžek byl určen na podporu výstavby lůžkového hospice pro Vysočinu. „O to usiluje Spolek pro lůžkový hospic pro Vysočinu, který se při koncertě prezentoval," připomněla Radka Běhalová. Z dobrovolného vstupného se sešlo 12 700 korun.

Druhý vánoční koncert se tradičně konal na Křemešníku. Zde byl výtěžek z koncertu, celkem 6 206 korun, věnován na podporu poutního místa. „Matice Křemešnická prý za to plánuje v roce 2017 pořídit nové osvětlení, které je již v kostele nedostačující," doplnila Radka Běhalová.

Pěvecké sbory Schola z Vyskytné a okolí a Řekni všem takto vystupují v adventu a o Vánocích již šestým rokem. Za dobu jejich působení si lidé na Pelhřimovsku zvykli koncerty navštěvovat.

Koncerty jsou už tradicí. Na všech čtyřech letošních koncertech byly kostelové lavice zcela zaplněné.