Humpolečtí rybáři pozvali všechny milovníky jídla na rybí speciality. Jejich nápad opět sklidil úspěch. Hodovna v patře praskala ve švech až do pátečních pozdních večerních hodin.
 
„Je to výborné,“ poznamenal plačkovský Miloš Karásek a zálibně do sebe soukal kapra po mlynářsku. Hned naproti němu sedící Martin Rozkovec na to šel od lesa. „Když už máme ty hody, asi by se slušelo vyzkoušet všechny speciality,“ prohodil s dovětkem, že ryba je přece zdravá.
 
Manželky humpoleckých rybářů se i pro letošek vytáhly. Jejich desetipoložkové menu obsahovalo i ne zcela tradiční laskominy jako klobásky, siven na tymiánu či speciální Humpolecký rybí salát.
 
„Vaření je dost. Nás to ale baví, není to tak únavné. A recept? Neprozradím,“ usmála se šéfkuchařka Jana Volavková, zatímco Jaromír Slavík počítal, kolik rybího masa že to vděční strávníci spořádají. „V syrovém stavu to dělá deset metráků,“ poznamenal předseda humpoleckých rybářů.
 
Ti vyhověli nejen stolovníkům. Lidé si mohli odnést pochutiny i hezky s sebou domů. Kromě řízků na několik způsobů šly na odbyt také škvarky, které překvapivě neměly nic společného s rybím tukem.
 
„Za rok uspořádáme hody znovu,“ přislíbil Jaromír Slavík spokojeně.