Ten také vyzkoušel školáky ze ZŠ Na Pražské ze znalosti zvířat. Na srnku či divoké prase se hlásili všichni. Lišku už si leckdo spletl se žlutou houbou, a čím se také živí dnes vzácná koroptev, to už nevěděl nikdo.
 
„Mandelinkou bramborovou. Tím byla koroptev užitečná polím, dokud zemědělci nevymysleli postřik, který téměř vyhubil i ji,“ vysvětloval myslivec.
 
Předseda okresního sdružení František Dohnal krátce pohovořil o myslivecké minulosti i současnosti. „Lov je pro nás pouhou třešinkou,“ upozornil na převahu povinností .
 
Třeťáci a čtvrťáci ze ZŠ Na Pražské se nevypravili na besídku jen tak. Jejich cesta do mysliveckého domu spadá do celoročního školního projektu s názvem Abychom si v životě věděli rady.
 
„Děti by měly vědět o tom, jak se příroda chystá na zimu, i jak mohou zvířatům prospět,“ mínila učitelka Blanka Skotáková.
 
Nezůstalo pouze u besídky. „Žáci vyráběli za pomoci rodičů ptačí krmítka. Ta nejhezčí pověsíme na školní zahradu. Každoročně sbíráme žaludy, které se zrovna chystáme odevzdat myslivcům,“ doplnila vedoucí projektového vyučování Pavlína Drábková.