Pacovské florbalisty inspirovala nejméně deset let trvající aktivita hokejistů pražské Sparty, známá pod názvem Sparťanská krev. „Přemýšleli jsme, co podobného bychom mohli společně udělat, nakonec jsme se rozhodli pro dárcovství,“ řekl za florbalový oddíl Matěj Doubek.

Vysočina Petrovice uspořádala v neděli 11. února 2018 tradiční maškarní průvod ve Lhotce a v Petrovicích.
Vřesník i Petrovice o víkendu ovládly masky

Dohoda na dobré věci byla s vedením oddělení hematologie a transfúzologie rychlá, obě strany se napoprvé dohodly na druhém únorovém úterý. „Příště by bylo asi lepší zvolit spíš termín v září, kdy máme před sezonou a doma jsou i kluci, kteří jinak tráví většinu roku na vysokých školách mimo Pacov,“ naznačil formát další spolupráce Matěj Doubek.

Společnou dárcovskou premiéru ze strany mladých pacovských sportovců ocenila i lékařka Michaela Harudová, která úterní program na oddělení organizovala. „Je to první skupina mladých sportovců, kteří k nám přišli dávat společně krev. Věřím, že se tím nechají inspirovat další,“ poznamenala během úterních vyšetření, která předcházela vlastnímu odběru krve.

Florbalový oddíl Pacovští Honzíci působí třináctým rokem, v současnosti má včetně dětí více než sto členů. První družstvo mužů hraje ve čtvrté nejvyšší domácí soutěži. Podle Matěje Doubka by bylo dobré, kdyby se skupina dárců krve rozrostla ze současných deseti na třicet.

Ilustrační foto.
V šestém týdnu skončil šestý závažný případ úmrtím