Reprezentanti kamenické školy své skvělé sportovní schopnosti předvedli v běhu na 50 metrů, 200 metrů, 400 metrů a ve skoku do dálky. Díky vzájemnému povzbuzování se a opoře dvou učitelek, které děti na akci doprovodily, se dostavil nejeden úspěch.

Hned dvě zlaté medaile si odnesl Martin Kotoun. Kombinaci zlata a stříbra vybojovala Natálka Platzerová, zlato a bronz pak Klárka Kittnerová. Po jedné zlaté medaili přivezli Míša Pomikáčková a Pepa Németh. Se stříbrem odcházeli Jakub Sladký a Pavel Janota. Monika Pomikáčková získala navíc bronz.

Ilustrační foto.
V Humpolci si mohou čtenáři z knihovny odnést i lehátko

Čas strávený v Brně dětem dále zpříjemnil bohatý doprovodný program. Kromě návštěvy hradu Špilberku měli žáci z Kamenice příležitost si prohlédnout krásy brněnského Náměstí Svobody.

Koncert kapely The Tap Tap, Show Jana Krause nebo setkání s paralympijskými vítězi Jiřím Ježkem a Arnoštem Petráčkem mladé hosty rovněž zaujaly. „Příští rok bychom se rozhodně rádi znovu zúčastnili a pokusili se opět reprezentovat naši školu,“ potvrdila Iva Jeníčková, zástupkyně ředitele Základní školy Kamenice nad Lipou.

Andrea Petráková