Předání stavby se tak v Humpolci uskuteční nejspíš už 30. září, ač rekonstrukce kvůli opatřením v souvislosti s prevencí proti šíření nemoci Covid-19 začala na jaře se zpožděním. „Práce měly být zahájeny už 16. března, nakonec odstartovaly 1. dubna,“ potvrdila mluvčí humpolecké radnice Aneta Slavíková.

Zmíněné ulice zprovozní v Humpolci v takzvaném předčasném užívání. Řidiči tak tímto úsekem budou moci jezdit. Omezení se ale bude ještě nějaký čas dotýkat především chodců. Dělníci totiž budou na jedné straně chodníku pracovat na posledních dodělávkách.

Pouť. Ilustrační snímek
Zrušili víkendovou pouť v Černovicích, kvůli Covidu

Plánovaná rekonstrukce Masarykovy ulice v Humpolci, která je pomyslnou vstupní branou na tamní Horní náměstí, se uskutečnila ve dvou etapách. Důvodem bylo minimalizování komplikací a omezení, která se dotýkala řidičů, podnikatelů i obyvatel. A právě tito lidé se o záměru rekonstrukce dozvěděli více na veřejném projednání začátkem března.

Opravy se dotkly veškerých sítí, silnice a parkovacích stání.

Práce byly nutné zejména z hlediska špatného technického stavu sítí a vedení humpolecké radnice je plánovalo dlouhodobě. Velký zásah čekal především plynaře.