Nyní získávají zkušenosti ve fotografování a laťku si nasadili opravdu vysoko – zvečňují totiž známé osobnosti.

„Při plánování celé věci jsme si řekli, že budovy nebo květiny můžeme fotografovat vždycky a zkusili jsme oslovit několik celebrit, jestli by si na nás nenašly chvilku času a nenechaly se zvěčnit. Ty souhlasily, a tak vznikly první snímky," prozradil o počátku projektu, který v České republice nemá obdoby, ředitel onšovského domova Václav Jaroš.

Pro dobrou věc

Senioři už se vybaveni potřebnou technikou a radami od zkušených fotografů vydali  do Prahy například za známými herci Boleslavem Polívkou, Ondřejem Vetchým, Jurajem Kukurou nebo Veronikou Žilkovou.

Všichni byli na seniory podle Jarošových slov velmi milí. „Napekli jsme pro ně buchty, které jim udělaly radost. Třeba paní Žilková s nimi doma podělila své děti, tak snad jim chutnaly," doufá Jaroš.

Jak doplnil, před objektivy budou seniorům pózovat ještě například herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo kandidát na prezidenta a vysokoškolský profesor Vladimír Franz.

Z pořízených fotografií osobností vznikne prodejní výstava, jejíž výtěžek poputuje na nákup elektrických invalidních vozíčků pro onšovské důchodce.
„Výstava bude putovat po městech naší republiky a podívat by se měla i do zahraničí," nastínil Václav Jaroš. Představení celého projektu se v Domově pro seniory v Onšově koná zítra od 13.20 hodin za účasti některých celebrit – do Onšova přijede například i známá česká vědkyně Blanka Říhová, jejíž portrét se také na výstavě objeví.