Naposledy se tak u Křešína lyžovalo v neděli 11. března. „Sezonu uzavřel tatínek, který přijel s dětmi z Vlašimi. Rodinka lyžovala až do osmnácti hodin, pak jsme pro letošní sezonu vlek definitivně zastavili,“ informoval za vlekaře z lyžařského oddílu TJ Start Lukavec Vladimír Mareš.

Sezona na křešínském technickém sněhu trvala od 10. února. Lyžovat se tam letos načínalo na třetí pokus. Na přelomu ledna a února to dokonce vypadalo, že se nebude lyžovat vůbec. „Poprvé se rýsoval začátek sezony 28. prosince, podruhé 15. ledna. V obou případech nám plány zkazila obleva,“ ohlížel se za letošním lyžováním u Křešína Mareš.

Vlajka pro Tibet
OBRAZEM: Tibetská vlajka vlála na radnicích, ale i v rukou nadšenců

Nakonec se ale podařilo sezonu orámovat dvěma akcemi, díky nimž bude hodnocení pozitivní. Už v únoru se na křešínské sjezdovce uskutečnil maškarní karneval, o druhém březnovém víkendu se nadmíru vydařil nápad s nočním lyžováním, které začínalo v sobotu a končilo v neděli hodinu po půlnoci. „Na noční lyžování přišlo zhruba padesát lidí, vlek jezdil až do jedné hodiny ranní, všichni si to báječně užívali, byla to vydařená akce,“ říkal k premiérovému lyžování přes půlnoc Mareš.

Na konci února uvažovali vlekaři od Křešína o tom, že by se možná v tomto areálu dalo lyžovat do Josefa, tedy ještě jeden týden. Jenže proti bylo nejen výrazně oteplení, ale i citelný pokles zájmu o lyžování.

Tyto okolnosti se minulý týden podepsaly také pod ukončení sezony lyžování v areálu u Antonky.

Sezona tak na Pelhřimovsko pokračuje už jen na Křemešníku, kde se zájmem sledovali, co s kvalitou sjezdovky udělá na pondělí předpovídaný déšť.

„O uplynulém víkendu byly na Křemešníku podmínky pro lyžování stále velmi dobré, tak jsme sezonu prozatím prodloužilo i na nadcházející týden. Ve všední dny ale začneme lyžovat až od patnácti hodin, na víkend počítáme s celodenním provozem,“ informovala o březnovém lyžování na Křemešníku za správu skiareálu Magda Vaňková.

Ilustrační foto.
Čelní střet dvou vozidel si vyžádal šest zraněných