Mezi osmnácti družstvy z Česka i Slovenska jsou totiž rovněž pelhřimovští studenti Lukáš Kahoun a Nikola Kubátová, kteří v Prezentiádě vystupují jako tým Nikča a Lukáš.

Vlastní soutěžní vystoupení čeká Nikču a Lukáše, stejně jako jejich sedmnáct konkurenčních týmů v kategorii středních škol, v pátek 27. dubna.

Týmy začnou s prezentacemi předstupovat před porotu v půl deváté, vyhlášení výsledků pořadatelé naplánovali na půl třetí odpoledne.

Soud. Ilustrační foto.
Les nikoho. Dva se o něj soudí, třetí dává ruce pryč

Témata, která budou pro grandfinále Prezentiády zpracovávat, se všichni v této kategorii dozvědí ve čtvrtek v devět hodin, výsledek přípravy budou muset odevzdat organizátorů do devatenácté hodiny. „Soutěžící na své prezentace mají pět až šest minut. Porota hodnotí originalitu zpracovaného témata, grafické zpracování prezentace, ale také verbální a neverbální schopnosti soutěžících,“ poznamenal k soutěži vedoucí marketingového oddělení Prezentiády Miroslav Hanus.

Nikča s Lukášem ovládli 6. dubna krajské kolo, které se konalo v Havlíčkově Brodě. „Svou prezentací na téma Co nám doma neřekli, ohromili celou porotu, pro kterou si připravili i malou pozornost ve formě odznáčku s otázkou, na kterou nám nedokáží doma odpovědět,“ všiml si tehdy Miroslav Hanus.

Zatímco středoškolské týmy čeká závěrečné klání letošní Prezentiády v pátek, už ve čtvrtek 26. dubna vyvrcholí letošní ročník této soutěžní přehlídky v prezentačních dovednostech pro nejlepší týmy základních škol.

Grandfinále se uskuteční na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Figurky z plechových zátek od piva.
OBRAZEM: Postavičky z pivních zátek teď zdobí muzeum rekordů