Na hodině vaření v pelhřimovské škole se tak tentokrát mluvilo především německy. „Šlo především o to, aby si studenti, kteří s němčinou začínali teprve v září, uvědomili, že jsou schopni se domluvit v běžném i odborném jazyce, často stačí pouze ztratit prvotní ostych,“ řekla ke smyslu netradiční vyučovací hodiny zástupkyně ředitele pro praktickou výuku na pelhřimovské hotelové škole Zuzana Běhounková.

Bylo znát, že má Emmanuel vztah k úpravě a zpracování potravin jako vegan. Vůbec nevadilo, že se s vařením ve velké profesionální kuchyni ještě nesetkal.

Kantoři z „hotelovky“ ale už naplánovali další spolupráci. „Nezůstane však pouze u odborné stránky, Emmanuel návazně přijde i do normální hodiny, kde bude možné probrat běžná konverzační témata i věci, které zůstaly během vaření nedořečeny,“ naznačila učitelka českého a německého jazyka Olga Spálovská.

Ilustrační fotografie.
Čekání na body pokračuje

Už ve středu 15. května zavítal mezi studenty hotelové školy baptistický student Daniel, díky němuž zněla při hodině konverzace z úst rodilého mluvčího americká angličtina. „Daniel se seznamuje se zeměmi i mentalitou Evropy, proto se zajímal o běžný život studentů hotelové školy, a oni se na oplátku ptali, s jakými pocity vnímá svůj první pobyt v Evropě. Řeč se nevyhnula ani aktuálním americkým problémům,“ poznamenala Olga Spálovská.