Na Vysočinu putovalo právě toto jediné ocenění po vyhlášení výsledků letošního osmého ročníku ankety ve středu 4. dubna. O třetím místě pro „pacovský“ rodinný dům v kategorii Dřevostavby – realizace rozhodlo hlasování odborné poroty.

Zmíněný dům je dílem architekta Zbyňka Krulicha, projektu a realizace se ujala projekční kancelář 3AE. Dům tvoří jedno podlaží s podkrovím na zastavěné ploše přibližně 143 metrů čtverečních. Zkolaudována byla stavba v loni v září. Jde o pasivní dům, který patří do energetické třídy A se spotřebou energie 15 kWh/m2 za rok. Na stavbu bylo využito 43 kubíků dřeva.

Akce Ukliďme svět - Ukliďme Česko měla v sobotu v Buřenicích oficiální premiéru.
Škarpy kolem Buřenic mělo smysl uklidit

Václav Pinďák z 3AE byl s oceněním spokojen. „Doufali jsme sice v lepší umístění, ale i třetí místo nás těší,“ reagoval na výsledky ankety Pinďák. „Důležité je, že tato anketa pomáhá dřevostavbám i architektuře,“ dodal. Kategorii ovládl rodinný dům, který byl postaven v Neveklově na Benešovsku.

V osmém ročníku ankety Dřevěná stavba roku 2018 se udělovaly ceny v osmi kategoriích. V anketě letos soutěžilo 95 dřevěných staveb, což je druhý nejvyšší počet v její historii. Pro tyto stavby hlasovalo jak 11 odborných porotců, tak široká veřejnost, která jim poslala rekordních 67 441 hlasů.

Název sedmého dívčího oddílu Činčapi anpetu wi vychází z indiánského lakotského jazyka a znamená Děti slunce. Název oddílu je také spojený s dlouholetým zvykem, ke kterému se děvčata vracejí, a to s vítáním sluníčka.
Jak jsme žili v Československu. Tentokrát představíme skauty z Pelhřimovska