„Aktuálně jsou hlavní silniční tahy prosolené a sjízdné. Silnice třetí třídy jsou posypané štěrkem, takže tam bychom radili řidičům opatrnost,“ zazněla v neděli večer informace z dispečinku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.Hasiči na Vysočině v neděli večer vyjížděli několikrát ke spadlým stromům na Jihlavsku a na Třebíčsku.

Šoféři na Havlíčkobrodsku problémy neměli. „Projel jsem většinu okresu Havlíčkův Brod a silnice jsou bez problémů sjízdné a suché,“ potvrdil informaci profesionální řidič Josef Kubát z Havlíčkova Brodu. Podle silničářů bylo výhodou, že v neděli nejezdí kamiony. Ty se vydají na cestu až kolem půlnoci, kdy silničáři také čekají první sníh. Takže největší komplikace na silnicích mohou přijít po půlnoci a nad ránem na pondělí kdy má napadnout podle meteorologů až 10 centimetrů nového sněhu. Ten zkomplikuje cestu hlavně kamionům.

Lednové nehody na Vysočině. V jihlavské v ulici Křižíkova řidič osobního vozidla zřejmě při neopatrném couvání dostal s autem smyk a spadl s vozidlem do řeky.
Nehod bylo letos méně, ale za více peněz: nejvíc bourali na Brodsku a Jihlavsku

V noci na pondělí napadne na Vysočině nový sníh, sněžit bude i v pondělí. „Zataženo se sněžením, místy i vydatným. K ránu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty -2 až -5 °C, na severu místy až -7 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/sekundu. Na Vysočině napadne až deset centimetrů nového sněhu,“ předpověděla počasí pro Vysočinu v noci z neděle 7. února na pondělí Ivana Záluská z Českého hydrometeorologického ústavu Brno. Zataženo se sněhem bude i přes den v pondělí. V dalších dnech bude sněžení slábnout, ale na Vysočinu začne proudit studený vzduch,