Autorem několika štamgastů a hudebníků z plechových zátek od piva je František Nebřenský, který už ale bohužel není naživu. „V šedesátých letech minulého století chodil na pivo a na mariáš do hostince Na ledárnách i pan František Nebřenský. A jelikož to byl člověk zručný, vyráběl pro radost spoluhráčů z pivních zátek figurky štamgastů. Ovšem tak, aby se pánové podle rozsazení u stolů a vzhledu poznali,“ popsal Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den, jak figurky vlastně vznikly.

Ilustrační foto
Návštěvníci Děkanské zahrady oslaví tradiční Den Země

Postupem času přibyli do osazenstva i pan hostinský a výčepní pult, hudební orchestr a servírka. Když v roce 2017 František Nebřenský zemřel, nabídla figurky do pelhřimovské Agentury Dobrý den jeho neteř.

„Všichni, kdo tyhle předměty viděli, byli nadšeni precizností a dokonalostí postaviček a přivedli mne na myšlenku nabídnout celé dílko k vystavení do pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit,“ napsala neteř Františka Nebřenského komisařům z Agentury Dobrý den s tím, že ještě zkusí vypátrat, zda jsou někteří ze ztvárněných pánů dosud naživu.