Výbor sestává ze starosty Jindřichova Hradce Michala Kozára, místostarosty Jindřicha Komínka, starosty Nové Bystřice Jiřího Zimoly, místostarosty Kamenice nad Lipou Jaromíra Paříka a starosty Černovic Jana Brožka. „Výbor vznikl na základě dohody obcí a měst, které leží na trati úzkokolejky. Byl to krok praktický, jelikož není reálné, aby se neustále scházeli zastupitelé dvaceti až pětadvaceti obcí. Smyslem bude komunikovat s kraji, insolvenční správkyní a informovat obce a veřejnost o stavu věcí. Výbor jsme ustanovili na konci listopadu, přičemž na příštím setkání se dohodneme na našich dalších aktivitách,“ vysvětlil starosta Černovic Jan Brožek.

Úzkolejka ukončila provoz počátkem října, a to po 125 letech. Od té doby se Jihočeský kraj, Vysočina a Jindřichohradecké místní dráhy handrkují, jak se situací naložit dál.

Loučení s úzkokolejkou.
Rozhodnuto. Úzkokolejku do Obrataně definitivně nahradí autobusy

Jezdící historie v podobě úzkokolejky padla, neboť provozovateli vypršela platnost povolení pro provozování dráhy. Trať byla zároveň prodělečná, přičemž provozovatel Jindřichohradecké místní dráhy (JMHD) je kvůli více než stamilionovému dluhu v insolvenci.

Lidé úzkokolejku využívali rekreačně i prakticky. Nyní ji nahradily autobusy.