Denně bazén využívají plavci z pelhřimovského plaveckého oddílu Delfín. Opravy jsou podle ředitele Zdeňka Štěpánka tedy nutné. „Chtělo by to novou střechu. Když prší, tak déšť prosakuje dovnitř. Neteče pod bazén, ale do něj,“ popsal problémy letité budovy. Na druhou však odložení rekonstrukce chápe. „Čekal jsem to. Jde totiž o obří sumu peněz. A pro plaveckou školu je odložení prací v uvozovkách dobře. V příštích pěti letech nebudeme mít zrušený provoz a pojedeme normálně dál. Když by se to rozkopalo, tak by nám to zkomplikovalo fungování,“ doplnil Štěpánek. Podle něj budou spíš zklamaní ostatní lidi v Pelhřimově.

Ilustrační foto.
V Černovicích si na opravu silnice počkají, začne na konci června

Jeho slova potvrzuje David Růžička, který se tam často chodí koupat se svou rodinou. „Nejvíc tam chodím se svým synem, takže využíváme dětský bazének. Na opravy jsme se hodně těšili. Už by byly opravdu potřeba, budova už nějaký ten rok pamatuje,“ prozradil muž z Pelhřimova s tím, že přes léto raději využije koupaliště v Jindřichově Hradci. „Lepší bazén v Pelhřimově prostě chybí,“ posteskl si Růžička.

Jednorázové rozhodnutí

Podle místostarosty Pelhřimova Zdeňka Jaroše zkusí město v létě přijít s novým nápadem na obnovu bazénu. „ Ale pokusíme se, aby to mělo smysluplnější využití,“ vysvětlil místostarosta. Další projekty by ve městě stopku dostat neměly. „Tohle bylo čistě jednorázové rozhodnutí,“ ujistil Jaroš.

Město zrušilo rekonstrukci bazénu v Pelhřimově
Důvodem je vysoká cena energií a stavebních materiálů
Podle prvních odhadů měla oprava stát kolem tři sta milionů korun
Radnice se přesto chce k projektu znovu vrátit v létě
Další větší investice není v plánu pozastavit

Bazén od letošního roku spravuje společnost Pelhřimovská sportovní. „Zrušení rozběhnutých plánů je nemilé. Ale asi k takovému kroku dojít muselo. Podrobnější informace by k tomu měly být na dalším zastupitelstvu,“ předeslal ředitel společnosti Martin Mareš a doplnil, že firma brzy plánuje představit koncepci investic a priorit. „Chceme mít i řešení, která sníží spotřebu energie. Budovy a sportoviště přesto údržbu potřebují. V havarijním stavu nejsou. A aby to tak zůstalo, je nutné do nich do budoucna investovat,“ uzavřel Mareš.