VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Menu uspokojí mlsné jazýčky

Pelhřimov, Služátky – Devadesát minut lahodných zážitků si nenechalo ujít už 47 gurmánů v Hotelu Farma nedaleko Pelhřimova.

5.2.2013
SDÍLEJ:

Grand restaurant festival 2013 v hotelu Farma.Foto: Deník/Alexandra Knapová

Hotel se totiž letos poprvé a jako jediný na Pelhřimovsku připojil k neobvyklé gastronomické akci v České republice s názvem Grand restaurant festival 2013.
Kulinářská událost hostům nabízí možnost ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny.

Této možnosti využili i manželé Dvořákovi, kteří bydlí v Třebějici u Soběslavi. „Poukaz na degustaci jsme dostali od dětí. Přijeli jsme za kulinářským zážitkem, což se nám jenom potvrdilo. Jídlo je vynikající, a co je hlavní, nemusela jsem ho připravovat," dodala se smíchem Pavla Dvořáková, která zrovna dojedla jemně rozpečený zrající kravský sýr Bastion s teplými povidly a žemlemi.

Její manžel Pavel k tomu dodal: „Jídlo bylo vynikající a hlavně je to něco jiného než na co je člověk zvyklý. Žena vaří vynikajícím způsobem, což je na mě vidět, ale tohle je prostě něco jiného. Třeba domácí sýr nebo skopové doma nemáme," prohlásil Pavel Dvořák.

Ten poukázal na to, že v Jihočeském kraji se stejně jako na Vysočině festivalu účastní dvě restaurace. Dvořákovi si ale i přes delší vzdálenost nakonec vybrali z menu služátecké farmy. „V Táboře i na Hluboké podniky nabízejí ryby, které známe a doma poměrně často připravujeme, tak jsme chtěli změnu. Proto jsme se vypravili na Poříčí," vysvětlil Pavel Dvořák důvody pro výběr kuchyně z Pelhřimovska.

Jako bonus domácí sušenky

Tomu, aby se hotel mohl festivalu zúčastnit, předcházela poměrně dlouhá anabáze. Před výběrem vhodných podniků jej navštívilo deset specializovaných gurmánů. Díky nim pak služátecký podnik získal potřebné hodnocení a tím se zapsal mezi sto top podniků v Česku, které se tradičního svátku všech milovníků dobrého jídla a pití účastní.

Festival provází motto „Nejezte blbě!" a novinkou je propagace lokálních surovin, ekologických farem a biopotravin. „Zatím k nám většina festivalových hostů přijíždí buď z Vysočiny, nebo z ostatních koutů republiky. Pelhřimovských gurmánů zatím moc nebylo," přiblížil šéf Hotelu Farma Martin Plachý a pokračoval: „Každý host od nás navíc obdrží domácí mleté masové kachní škvarky podávané s bagetkou a jeřabinkami a jako pozornost podniku od nás získá degustační balíček našich domácích sušenek," řekl Martin Plachý.

„Uspořádání kulinářského festivalu je dobrý nápad. S manželem jsme pročítali menu i ostatních restaurací a došli jsme k názoru, že je tam mnoho dalších lákavých nabídek," uzavřela  Dvořáková.

Autor: Alexandra Knapová

5.2.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Zpěvačka Lenka Dusilová.

Do města rekordů se sólovým vystoupením zavítá Lenka Dusilová

I sociální demokraté sledovali výsledky voleb společně.
18

Hodnocení voleb: Zklamání i naděje politiků

S výsledkem jsme rozhodně spokojeni, libuje si lídr Pirátů

Vysočina – Jako lídr kandidátky na Vysočině má Jan Pošvář významný podíl na tom, že do nové Poslanecké sněmovny vstoupí poslanci za Českou pirátskou stranu. Stranický zisk ho nikterak nepřekvapil.

Zelení: Smetla nás vlna populismu a extremismu

Vysočina – Za výprask tradičním stranám označila volby Hana Veronika Konvalinková, která byla jedničkou kandidátky Strany zelených na Vysočině.

Lídr TOP 09 na Vysočině se obává ztráty demokracie

Vysočina - Strana TOP 09 se do poslanecké sněmovny dostala takříkajíc s odřenýma ušima.

AKTUALIZOVÁNO

ONLINE: Volby skončily. ANO vítězí i na Vysočině

Vysočina - Volby do Poslanecké sněmovny ČR skončily. Vysočina už není oranžová. Zmodrala a ovládlo ji podobně jako jiné kraje hnutí ANO.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení