Alespoň podle pelhřimovských zahrádkářů, kteří otevírají dveře své moštárny pravidelně každé pondělí odpoledne. „Moštovat jsme začali v polovině září. Úroda jablek je malá, což se odráží i na počtu zákazníků. Pryč jsou doby, kdy jsme moštovali do noci a lidé tak na čerstvý mošt stáli fronty," zavzpomínal místopředseda pelhřimovských zahrádkářů Josef Rýdl (na snímku vlevo).

Zahrádkáři moštují v domě zahrádkářů V Sadech v sezoně vždy každé pondělí od 14 do 18 hodin, případně podle potřeby i déle. Za jeden kilogram ovoce zákazník zaplatí čtyři koruny. „Cenu si držíme už deset let. Ovoce vždy omyjeme, drtíme a lisujeme surový mošt. Nádoby si na něj musí každý donést svoje s tím, že odpad si lidé pak odvezou," dodal Josef Rýdl.