„Zatím zkoušela jen marmeládu z jahůdek a rebarbory a pak klasickou rybízovou,“ svěřuje se Kateřina. „Letošní sezona zatím zavařování moc nepřeje,“ krčí rameny.

Kromě marmelád vyrábí i povidla, proto už se těší na konec léta. „Ta u nás frčí nejvíc, takže doufám, že alespoň švestky se urodí. Loni jsem jich zpracovala snad dvacet kilo a nezbyla ani sklenička,“ usmívá se Kateřina.

Do tajů výroby marmelád a zavařování ji zasvěcuje tatínek. „V kuchyni pracujeme výhradně spolu. Taťka čistí ovoce a já pak dělám zbytek,“ prozrazuje Kateřina.

A jaký je recept na její dobroty? „Nemyslím si, že bychom měli nějaké speciální postupy nebo používali ‚tajné‘ ingredience. Od ostatních se lišíme snad jen povidly, protože je nevařím na plotně, jak to dělá většina lidí, ale peču je v troubě,“ odpovídá Kateřina.