Dopoledne bylo rozdělené na dvě různá klání, a to O pohár obecního úřadu Košetic a Cena sponzorů. „Soutěže jsou úplně stejné, jen se liší místem bydliště. Všichni Košetičtí střílí o pohár a další ceny a ostatní pak o Cenu sponzorů,“ vysvětlil správce střelnice František Daniel.

Sobotní soutěž byla rekordní. „Sešlo se nám sedmdesát závodníků, což je nejvíc v historii. Zatím jich bylo vždy maximálně třiapadesát,“ sdělil Daniel.

Ilustrační foto
In-line dráha v Pelhřimově bude snad už příští rok. Čekají na dotaci

Jedním z nejmladších účastníků byl pětiletý Vítek z Pacova. „Bylo to super, za rok do toho určitě půjdu znova. Pomáhal mi můj tatínek. Střílel jsem s ním už podruhé,“ podělil se o své dojmy malý střelec.

Každý ze závodníků měl pětadvacet ran. „Pět zkušebních a čtyřikrát po pěti ranách se pak střílelo do závodních terčů,“ popsal Daniel.

Obhájkyně vítězství

Výsledky:

Pohár Obecního úřadu Košetice:
Veletová Blanka (137 bodů)
Sovka Zdeněk (135 bodů)
Holenda Petr st. (131 bodů)

Ceny sponzorů - Muži:
Kučera Tomáš (189 bodů)
Urbánek Štěpán (186 bodů)
Hrádek Karel (185 bodů)

Ženy:
Kadlecová Iveta (172 bodů)
Veletová Blanka (137 bodů)
Šádová Monika (119 bodů)

Mezi střelkyněmi jednoznačně dominovala Iveta Kadlecová z Kostelce u Jihlavy, která nastřílela úctyhodných 172 bodů, a obhájila tak své loňské vítězství. „Hned, když jsem přijela, tak mi chlapi říkali, že musím znovu vyhrát,“ zasmála se vítězka.

„Do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, že vítězství obhájím. Čekala jsem lepší výsledek. Loni jsem měla 186 bodů, ale teď, jak člověk moc netrénuje, je to opravdu znát. Nicméně jsem si sem přijela hlavně zastřílet, protože mě to fakt baví,“ svěřila se Kadlecová.

Střílí prakticky odmalička. „Dostala jsem se k tomu přes taťku, který je střelec. Na první závody jsem se šla podívat už ve dvou a půl letech a věnuji se tomu od nějakých šesti sedmi let. Člověk se u toho dokonale uklidní a když je naštvaný, tak se musí koncentrovat na střelbu a emoce přejdou,“ pověděla Kadlecová.

Pohár obecního úřadu pak zůstal přímo v rukou starostky Košetic Blanky Veletové. „Je to skvělé. Vyhrála jsem však jenom díky tomu, že se letos nezúčastnili střelci, kteří obvykle vyhrávají,“ zamyslela se starostka.

Křižovatka u Albertu v Pacově.
Semafory, nebo kruháč? Pacovští se k důležité křižovatce vyjádří v anketě

Ta je tak teprve druhou ženou, jejíž jméno zdobí podstavec poháru. „První byla moje dcera, takže pokračuji v rodinné tradici. Ani jedna nijak netrénujeme střílíme opravdu jen jednou za rok na pouť. Musím ale říct, že mně střílení vždycky šlo, a to už na základní škole. Důležité je se soustředit, zklidnit se, zaměřit na terč a pak už to jde samo,“ prozradila Veletová svůj recept na úspěch.

I díky rekordní účastí hodnotí organizátoři sobotní dopoledne velmi kladně. „Předčilo to naše představy. Jen nás organizátorů se letos sešlo o něco méně, takže to bylo trochu náročnější, ale z výsledku jsem nadšený. A důležité je, že lidé odcházeli spokojení,“ zhodnotil na závěr Daniel.