Ke změně dopravního značení v ulici, kde sídlí i tamní mateřská škola, přistoupili kameničtí zastupitelé hned z několika důvodů. „K tomuto řešení jsme se přiklonili na základě stížností občanů. V ranních hodinách, kdy rodiče vodí děti do školky a pak odpoledne, kdy si je zase vyzvedávají, je tam neúnosný provoz. Auta tam ale stála i v jiné hodiny a když se tam potkala dvě vozidla, tak jedno muselo buď najíždět na chodník nebo muselo čekat. Prostě už tam nebylo dostatek místa na to, aby se dvě protijedoucí vozidla mohla vyhnout," vysvětlil nedávnou situaci v ulici Na Besídce místostarosta města Jaromír Pařík.

Provoz v tamní ulici byl ale nebezpečný především pro děti z již zmíněné mateřské školy. „V ulici Na Besídce je navíc školka, takže pohyb dětí s rodiči tam je,a ta situace byla opravdu nebezpečná. Nechtěli jsme čekat, až se tam něco stane," dodal místostarosta.

Tato změna navíc navazuje na dopravní řešeníz dřívější doby, kdy kameničtí radní zjednosměrnili také část tamního sídliště. „Takže sídliště se teď v podstatě ‚zaokruhovává', když to tak řeknu," pověděl Jaromír Pařík.

Několik lidí si tak kvůli těmto změnám stěžovalo. „U lidí, kteří zajížděli do sídliště jinudy než předtím a trochu jim to komplikovalo život, jsme nějaký ten negativní ohlas zaznamenali, ale zvykli si. Tady jsme zatím žádnou negativní ani pozitivní reakci nezaznamenali," informoval Pařík.

Dodal také, že ale doufá v to, že tuto změnu většina lidí přivítá s povděkem. „Nicméně tento týden jsem ulicí schválně několikrát projížděl a musím říci, že ta situace je tam klidnější," popsal vlastní zkušenosti Pařík.

Od zavedení jednosměrného provozu v ulici Na Besídce navíc řidiči mohou v těchto místech parkovat. „Jedna z výhod jednosměrné ulice je ta, že teď mohou rodiče, ale i jiní motoristé parkovat podélně vpravo ve směru jízdy. Věřím, že toho budou využívat i místní, protože každý hledá parkovací místo nejblíž ke svému bydlišti, takže i ve večerních hodinách určitě bude ulice obsazena auty," dodal místostarosta města.

Konkrétně se jedná o umístění dopravní značky zákaz vjezdu všech vozidel ve směru od křižovatky s ulicí Za kulturním domem a umístění dopravní značky jednosměrný provoz ve směru od křižovatky s ulicí Jírova.