VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet

Pelhřimov /ROZHOVOR/ – Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky, říká Ladislav Teisler, spolumajitel společnosti Adélka, která je vlastníkem minipivovaru v centru Pelhřimova, jehož celý název zní Restaurace a pivovar Na čtyrce.

4.8.2018
SDÍLEJ:

Ladislav Teisler.Foto: Deník / Jiří Jíra

Pelhřimovský minipivovar Na čtyrce má za sebou dvouleté zkušenosti. Jaké ty zkušenosti jsou?
Myslím, že po dvou letech mohu říci, že se pivovar podařil. Je to pivovar moderní, který je ale zaměřen na výrobu tradičního piva. Současně ale piva, které si zachovává osobité vlastnosti. Důležitou zkušeností je, že po celé dva roky výroba v tomto našem pivovaru, přestože je jeho kapacita omezená, roste. Meziročně se výstav pivovaru zvyšuje.

Čím je to způsobeno?
Je to tím, že pivo jednoduše prodáváme zákazníkům domů. Nabízíme ho stočené od desetilitrových soudků po padesátilitrové sudy podle konkrétního zájmu lidí. Zejména teď v létě je o tuto nabídku citelný zájem, hodně se griluje, tento trend tomu napomáhá.

V čem je silná stránka pivovaru Na čtyrce, a koneckonců i piva, které tady vaříte?
Je to to spojení pivovaru s restaurací. Pivo jde k hostovi, zákazníkovi přímo z pivovaru, v nejvyšší kvalitě, v takovém stavu, v jakém se uvaří. Na pípě je pivo úplně stejné, jako dole v pivovaru v tanku. Nikde nedochází k jeho okysličování, což pivu jednoznačně prospívá.

Dostali pelhřimovští pivaři s novým pivovarem a jeho pivy něco, co třeba tady přímo ve městě chybělo?
Podle mě jsou dnes piva u nás v České republice kvalitní. Tady šlo spíš o to nabídnout milovníkům piva novou, odlišnou chuť. To se podle mě podařilo, ale uznávám, že jsou takoví pivaři, kteří dají přednost jinému pivu.

Trend v posledních letech je takový, že ubývá pivařů, kteří chodí do restaurace, ve srovnání s těmi, kteří si kupují pivo domů. Pociťují to i minipivovary?
To úplně nedokážu posoudit, zkušenosti z našeho pivovaru jsou navíc krátké. Spíš si myslím, že tento trend minipivovary zásadně nepociťují. V součtu mají výstav zhruba do tří procent, přitom ten ohromný boom minipivovarů pořád ještě neskončil, i když už jich je kolem čtyř stovek. U nás platí, jak už jsem říkal, že teď v létě, kdy se griluje, si hodně lidí bere soudky domů, což je ovšem sezonní záležitost.

Pokud připustíme, že v posledních letech vyhnaly z hospod lidi regulační zásahy státu v podobě protikuřáckého zákona a EET, jakou roli to mohlo hrát?
I to mohu posoudit jen obtížně. U nás se nikdy nekouřilo, kuřáci chodili ven ještě předtím, než protikuřácký zákon začal platit. K nám přitom vždycky kuřáci chodili, někteří mi přímo řekli, že díky tomu, že se u nás nekouří, vykouří daleko míň cigaret. I oni si přínos nekuřáckého prostředí pochvalují.

Dá se udělat něco proto, aby se lidi do hospod vrátili?
Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky na stolech, zrušení protikuřáckého zákona. Hospodu dělá samozřejmě pivo, ale současně také prostředí. K nám chodí lidi rádi na pivo, určitě je to i z těchto důvodů. Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet.

Autor: Jiří Jíra

4.8.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 18 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 23000 kč. Volných pracovních míst: 8. Poznámka: . Pracoviště: Cap central s.r.o., Na Blatech, č.p. 363, 395 01 Pacov. Informace: Zdena Jandová, +420 775 394 454. Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 13 400 Kč Svářeči Svářeč. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13400 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Osobní kontakt: v pracovních dnech 7:00 - 15:00 hod.. Pracoviště: Andretea, a.s.- pracoviště krasoňov, 396 01 Humpolec. Informace: Ondřej Kordovský, +420 565 383 469. Gastronomie - Gastronomie Šéfkuchař 25 000 Kč Šéfkuchaři v pohostinství Šéfkuchař,- ka. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Nutný e-mail kontakt předem!. Pracoviště: Šém, a. s. - resort svatá kateřina, 394 64 Počátky. Informace: Zdeňka Pavlíčková, +420 565 456 807. Výroba - Výroba Strojírenští technici 20 000 Kč Strojírenští technici Strojní technik. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: dokončené střední vzdělání s maturitou (obor strojírenství, doprava výhodou), dobré pracovní nasazení, odpovědnost, aktivní a tvůrčí přístup k práci., , Nabízíme: platové ohodnocení dle platových tabulek, garantovaný výplatní termín, nástup dle dohody, plat po zapracování 24.000 - 26.000 Kč., , Přihlášku s životopisem zašlete na výše uvedenou adresu, e-mailem nebo osobně p. Záběhlík, asistent ředitelky nebo telef. kontakty na tel.: 724782822 paní Mikolášková, tel.: 724782837 paní Hamrlová.. Pracoviště: Technické služby města pelhřimova, příspěvková organizace, Myslotínská, č.p. 1740, 393 01 Pelhřimov. Informace: Jaroslav Záběhlík, +420 565 323 138.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Krajský ředitel Lesy ČR Jan Sovák.

Situace na Vysočině se s ohledem na vývoj počasí citelně zhoršuje

Marihuana. Ilustrační foto

Kriminalisté zadrželi muže přímo při prodeji marihuany

Česko zpívá koledy je tady, přidávají se další místa

Pelhřimov – Společné zpívání koled v rámci celostátní akce Česko zpívá koledy je za dveřmi. Zpívat se bude už ve středu 12. prosince, na Pelhřimovsku letos na rekordních čtrnácti místech.

OBRAZEM: Podívejte se na další krásná miminka z Pelhřimovska

Pelhřimov - V pelhřimovské porodnici přišla na svět další krásná miminka. Podívejte se do naší fotogalerie.

Exploze jako záměr, čerti pod parou a Strach mezi anděly: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 7. až 9. prosince 2018.

OBRAZEM: Na Šacberku si užili první lyžovačku

Jihlava - První lyžovačku si sportovci o víkendu užili na Šacberku v Jihlavě, neodradilo je ani proměnlivé počasí a teploty nad nulou. Areál je zatím v provozu jako jediný na celé Vysočině. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT