Vzhledem ke stále narůstajícímu počtu cyklistických nadšenců se rozhodli, že už nyní spustí on-line registraci účastníků. Ti, kteří jsou rozhodnuti v sobotu 6. června nasednout na kolo, si tak ušetří čekání ve frontě 
u stánku s registracemi přímo v místě konání.

Jezdí stále 
více cyklistů

On-line formulář je k dispozici na webových stránkách Městského kulturního a informačního střediska v Humpolci. „Naší akce S kolem kolem Humpolce se rok od roku účastní stále více cyklistů. 
V roce 2012 jich bylo 99, v roce 2013 už 128 a loni 153 lidí. Proto jsme vedle registrace na místě před samotným zazněním startovního výstřelu letos zavedli i on-line registraci předem," vysvětlila ředitelka humpoleckého kulturního a informačního střediska Marcela Kubíčková.

Pokud by snad někdo, kdo se předem registroval, zjistil, že se z jakýchkoliv důvodů nakonec vyjížďky nezúčastní, může se odhlásit elektronickou poštou na adrese mekis@infocentrum.cz.

Kromě této novinky se cyklisté mohou těšit, ostatně jako každý rok, na dvě nové trasy. Kudy povedou, organizátoři prozradí opět až před samotným zahájením akce. Znovu se ale pojede po silničkách i lesních cestách v okolí Humpolce.

Tajemstvím ale není, že účastníci zdolají buď třiatřicet, nebo patnáct kilometrů. Na kole mohou vyrazit jako závodníci, nebo jako pohodáři. „Skvělé je, že S kolem kolem Humpolce jezdí zhruba polovina těch, kteří soutěží, 
a polovina těch, kteří spíš výletují. Hodně jezdí rodiny 
s dětmi a tradičně na naši akci nezapomíná ani jeden pán, kterému je přes sedmdesát let, což je úžasné," zmínila Marcela Kubíčková.
Cyklisté se sejdou v sobotu 6. června na humpoleckém Havlíčkově náměstí. Registrace těch, kteří nevyužijí on-line přihlášení, je naplánována od půl jedné do půl druhé odpoledne. Start připadá na čtrnáctou hodinu.

Za odměnu si opečou buřta

Každý závodník i pohodář dostane po zaplacení startovného, které činí čtyřicet korun za osobu, mapu s trasou, občerstvení a pamlsek na cestu. Kromě toho se po sportovním výkonu může těšit na nápoj, například na vychlazené pivo a na buřta, kterého si vlastnoručně upeče na otevřeném ohništi. Více informací se zájemci dozvědí v humpoleckém infocentru.