„Uvidíme, jak se změna osvědčí," říká Naděžda Bouzková, která bydlí na konci ulice směrem z města. Další obyvatel změnu vítá, ale nově instalované květináče (na snímku) na něj prý budí dojem spíše pěší zóny.

„Květináče z náměstí jsme tam přemístili schválně proto, aby zejména řidiči od Jihlavy byli nuceni najíždět do ulice pomaleji, a tím se zvýšila bezpečnost obyvatel," reagoval starosta města Karel Štefl, podle kterého obrácení směru vychází vstříc hlavně místním podnikatelům, aby si k nim zákazníci jedoucí od Pelhřimova a Jihlavy lépe našli cestu.

Rizikem pro řidiče podle něj teď může být dolní část ulice, kde se může hůř vyjíždět na hlavní komunikaci i hůř hledat parkování. Do Horní ulice nadále platí zákaz vjezdu, cyklisté mohou jezdit oběma směry.  Ve směru z centra jsou nyní pro začátek instalované dokonce tři značky zákazu vjezdu do protisměru. „Zároveň jsme na vozovce nabarvili místa na parkování," dodal Štefl s tím, že investice byla minimální, stačilo jen přemístit značky. Teď se v ulici ještě opravují největší „vlny" na dlažbě.