Všichni účastníci dostávají rybí výrobky pro přípravu pokrmů zdarma. „Jednou z letošních novinek je rozšíření hlavních surovin také o Rio Mare Grilované filety makrely v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji. Věříme, že díky novým surovinám dáváme studentům větší možnosti pro přípravu jedinečných a hlavně kreativních receptů,“ prozradil Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.
I letošní sedmý ročník soutěže je rozdělen do dvou kol. V prvním korespondenčním kole musejí soutěžící poslat fotografie a popis receptu do 8. listopadu. Ze všech došlých receptů odborná porota vybere 15 finalistů, kteří připraví své rybí svačinky živě před porotou.
Letošní finále se uskuteční 4. prosince v pražských Holešovicích v gastronomickém studiu Chefparade+. Odborná porota ohodnotí tři nejlepší svačiny a udělí i zvláštní cenu Rio Mare. Svým hlasováním na Facebooku Rio Mare udělí navíc široká veřejnost poslední ocenění Cenu veřejnosti.